Eyüplüler Boğaz Turu’nda…

e1fa67_fa957a81aec045a38af0e75900b3390f

Sevgili okuyucularım yazılarımı okuyunca neden hep Eyüp belediyesinden yazıyorsunuz diyebilesiniz. Elbette bunun cevabı basit ve anlaşılır. Yıllarca Eyüp’te yaşamış olmam ve halada bu ilçede yaşamımı sürdürmem.

Twitter hesabımda Eyüp belediyesinin yaptığı bir geziyi görünce okuma ihtiyacı hissettim. Sayın Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nunda katıldığı ve baya uzun sürecek bir boğaz turu düzenlendiği okudum..

Buna benzer bir çok uygulamayı AKP belediyelerinde gördük ve görmeye de devam ediyoruz.  Ben taraf olmadan bu yazıyı yazacağım. Yaklaşan yerel seçimlerinde muhtemelen en çok belediye başkanı çıkaracak olan iki parti AKP ve CHP olacağını sağır sultan bile biliyor.

Beşiktaş belediyesinin de geziler düzenlediğini bizzat şahit olanlardanım. Beşiktaş belediyesi  CHP belediyesidir ve oda AKP belediyesinin bu gezi kervanına katılan belediyelerden biri olmuştur. Burada şunu belirtmeden de geçmek istemem. Rakip siyasi partinin belediyelerinin yaptığı uygulamaları yaparak ne kazanmayı umuyorlar bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Gelelim asıl konumuza. Bu geziler belli ki oldukça pahalı organizasyonlar. Bunlar Belediye başkanlarının özel kendi kasasından karşılanıyorsa sorun yok ama belediye kasasından karşılanıyorsa sorun çok büyük.

Belediyecilik insanları gezdirmek mi?

Şimdi Eyüp Belediyesinin resmi sitesinden aldığım konuyla alakalı yazıyı bir okuyalım…

İstanbul’un incisi Boğaz’ı, masmavi uçsuz bucaksız Marmara Denizi’nin mis gibi havasını soluyarak martılarla birlikte gezmek ister misiniz?

Eyüp Belediyesi, sıcak yaz günlerinde hem serinletecek hem de harika vakit geçirip eğlenceli saatler geçirilebilecek bir organizasyona imza attı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ücretsiz gerçekleştirilen vapur seferlerine Eyüplüleri davet etti.  Başkan İsmail Kavuncu, vapurların kalkış yerinde vatandaşlarla bir araya geldi.  Başkan, tura katılan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra yolcu etti.

20 Ağustos’ta başlayan Eyüp Belediyesi Boğaz Turu seferleri,  Eylül ayında da devam edecek. Her gün 2 vapur kaldıran Belediye, konuklarını gezdirirken ikramlarda da bulunuyor. Ailece bu güzel Boğaz Turu’ndan faydalanmak isteyen Eyüplüler, Belediye’nin Beyaz Masa birimine müracaat ediyorlar.

Oluşturma Tarihi : 21.08.2013 (kaynak: http://www.eyup.bel.tr/Content.aspx?ContentID=9307&CategoryID=40&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter )

Ben Eyüp belediye başkanı Sayın İsmail Kavuncu’ya soruyorum sizde kendi oturduğunuz belediye başkanına sorun bu gezileri kimin parasıyla finanse ediyorsunuz? Benim ödediğim çöp, emlak, ilan paralarını insanları gezdirmek için kullanmak ne kadar adilce, vicdani…

Birileri çıkıp ta sakın bana işte efendim buralarda fakir gezemeyen insanları gezdiriyoruz demesin. O zaman derim ki gidenlerin kayıtlarını verin bir bir mali durumlarına bakalım. Bakınca sizde bende öyle olmadığını AKP belediyesi  ise kendi yandaşlarını CHP belediyesi ise kendi yandaşlarını gezdiklerini görürüz.

Belediyelerin öncelikli görevi şehircilik ve insanların rahat yaşamasını sağlamak. Sokak hayvanlarının yaşamlarına, bölgede bulunan yoksullara da destek olabilmektir. Spor ve sosyal alanlara destek vermek, ilçede sanatsal faaliyetleri artırmaktır.

Şimdi diyecekler ki biz sizin dediklerinizi yapıyoruz kardeşim ve ayrıca gezdiriyoruz da. ..

Bende diyorum ki kardeşim o zaman vergileri düşürün daha az vergi alın.

Şu an vergiden bitik durumda küçük esnaf kan ağlıyor.

Gelin dolaşalım bakalım Eyüp ilçesinde vergi dairesine borcu olmayan kaç esnaf var kaç esnaf yok.

Hodri meydan…

 

Fedai Çakır

21 Ağustos 2013, İstanbul

Bir Cevap Yazın