SAĞLIK TURİMZMİ VE ARAP TURİSTLER Mİ KURTULUŞ

Sağlık sempozyumu için Antalya’da bulundum. Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığının özellikle çok şeyler beklediği bu sempozyumda yeni bir alan yeni bir Turizm sektörü için gelir kapısı olabilecek mi?

 

Son yıllarda özellikle saç ekimi, Burun, kulak estetiği yoğunlukta olmak üzere  estetik cerrahi için ve diş yaptırmak için ülkemizi tercih eden bir çok yabancı ülke vatandaşları bulunmakta.

Sağlık Turizm’i özellikle Akdeniz, Eğe bölgesinin için yeni bir gelir kapısı olabilir. Karadeniz’de Ordu’dan bir özel hastanenin bu alana yönelip yurt dışı reklamları vererek bu alanda  bende varım dediği Sağlık Turizmin ülkemiz için oldukça umut verdiği de bir gerçektir.

Rusya ile başlayan kriz ardından Avrupa ile girilen çatışma politikalarının, iç siyasetin yurt dışına taşınması vs gibi bir çok nedenden dolayı ülkemize bu bölgelerden gelen Turist sayısı oldukça azalmıştır.

Koca koca lüks otellerin 3 gece 4 gün üç kuruş para kampanyaları mesajları  her gün telefonuma gelmektedir. Belli ki oteller boş ve batmamak için çırpınıyor.

Bir dönem arap turistlere sarılan ve turizm sektörünü kurtarmaya çalışan Türkiye, günümüzde yine arap turistlere can havli ile sarılmaktadır.

Ülkemizde horlanan, pis vs diyerek aşağılan Arap turistlerin günümüz turizm krizinde horlanıp, aşağılanmaz. Lali piyasasının Rusları kazıklama, kusurlu mal satışı gibi abartılı kazık düşüncesi Araplar için de olmaz.

Sağlık Turizm,ne çalışalım, Arpa turistleri kaybetmeyeli,m, Rusların ve Avrupa’nında gönlünü alalım.

Gölünüzce kalın

 

Fedai Çakır

11 Mayıs 2017, Perşembe

 

 

Bir Cevap Yazın