YENİ KİTABIM ÇIKTI

Mister Spock Kulağı “  deneme türündeki kitabım Türkiye’de ki seçkin kitapçılarda, D&R Malazları ile tüm Remzi ve İnkılap Kitapevlerinde satışa sunuldu. Ayrıca online kitap sitlerinden de satın almak mümkün.

 

Yazar, yaşam içinde sevinçleri ve üzüntülerini akıcı bir dil ile makalelerine yansıtmış.

Kendini kitapta şöyle ifade ediyor: “Kendisi dışındaki her canlının acısını içinde hisseden insan için yaşamak, zor ve acı vericidir.

Bu kitapta, yaşadığım duygularımı hissedeceksiniz. Ben duygusal bir insanım, eski Yeşilçam filmlerini izlerken gözleri dolanlardanım.”

Sizde gözleri dolanlardan, toplumsal olaylara karşı tepkisiz kalamayanlardansanız, bu kitabı okumalısınız.

 

 

Eser Adı: Mister Spock Kulağı 

Yazar adı: Fedai Çakır

Yayınevi : GiTa

Orijinal dil: Türkçe

Dizi Adı: Çağdaş Türk Edebiyatı

Türü : Deneme

Cilt Bilgisi: Amerikan Cilt

Kağıt Bilgisi: 60 gr enzo

Basım Tarihi: Haziran 2022

Basım Bilgisi: 1. BASIM

Sayfa Sayısı: 192

Kitap Boyutları: 13,5×19,5

Kitap Ağırlığı : 250 gr

ISBN No: 978-605-2363-42-3

Barkod No: 9786052363423

Etiket Fiyatı: 34,90 Tl

Çıkış tarihi : 9.6.2022

YAZAR HAKKINDA:

Fedai Çakır; Giresun’da doğdu. Eyüplüdür.

1985’te “Türkiye’nin bebe gazetecisi” unvanı ile Toplum gazetesini bir buçuk yıl boyunca çıkarmayı başardı. 1993’ten başlayarak çeşitli sektör dergileri yayımladı. 2000’den itibaren edebiyat çalışmalarına yöneldi. Çeşitli radyo ve televizyonlara programlar yaptı. Başlıca yapıtları: Karayele (Hikâye), Eşek ile Köpek (Hikâye), Dağların Sultanları (Hikâye), Kütburun ile Kocakarın (Hikaye), Ham Elma (Anı), Cüce Cin Serisi (5 Kitap Hikaye), Islık Çalmayı Bilmeyen Çocuk (Hikaye), Kendini Aslan Sanan Kedi: Chanel (Öykü), Ali Şükrü Bey’i Ölüme Götüren Nedenler (Tarih), Gaydiri Guptik İşler (Dizi), Doğuş Han (Dizi), Çığlık (Kısa film) ve Yaşlılığın EEE Hali (Kısa film), Kuş, Kuş İle Avlanır (Belgesel), Sokak Köpekleri Bal ile Betty (Sinema Filmi), Duayenler (Belgesel)

Psikiyatri alanında tedavi amaçlı ileri teknoloji ürünleri satan firmaların temsilciliğini yapmıştır. Bu ürünleri tanıtıcı seminerler veren Fedai Çakır, ayrıca sağlıkla ilgili birçok derneğin basın danışmanlığını ile Alzheimer Vakfı ve Geriatri ve Gerontoloji Derneği’nin (Ankara) ortak olarak çıkardıkları Türk Geriatri ve Geriatrik Nöropsikiyatri Dergisi’nin (Turkish Journal of Geriatrics and Geriatric Neuropsychiatry) sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yapmıştır. Ulusal Türk Alzheimer Vakfı üyesidir.

2017 Yılında iki Uluslararası Festivalin ilk kez var oluşunda görev almıştır. Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST)’de Yürütme ve Denetleme Kurulu Üyesi  ve Basın Sözcüsü, Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali (KAPIKAYAFEST)’de Festival Sözcüsü olarak görev almıştır.

Bunlardan bazıları:

Okuma Koltuğu (Edebiyat ve Kitap), Gündemden (Haber-Tartışma), Sivil İnisiyatif (Dernek ve sivil toplum kuruluşları), Bil Bul Kazan (Yarışma), Karadeniz Şenlikleri (Belgesel), Yakalarsam Sorarım (Gençlik – Yarışma), Seçim Arenası (Siyaset – Tartışma), Psikiyatri Kliniği (Sağlık), Köşe Bucak Avrupa (Editör) (Gezi)

Datça Ekspres Gazetesi, Türkiye Haber Ajansı, Avusturya Günlüğü Gazetesi’nde köşe yazarlığı, Avusturya FM genel yayın yönetmenliğini yapmıştır.

Türk ve dünya edebiyatı alanında yayınlar yapan Kavis Kitap’ın, Som Kitap’ın ve Kavis Çocuk’un kurucusu Fedai Çakır, çeşitli TV kanallarında ve Radyolarda, program yapımcısı ve yönetmen olarak çalışmıştır, halen de Sinema ve Edebiyat alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

Çakır, bir erkek çocuk, 2 köpüş ve bir de kedi babasıdır.