YAZAR FEDAİ ÇAKIR VİYANA’DA ÇOCUKLARLA BULUŞUP KİTAPLARINI İMZALADI

Yazar Yönetmen Fedai Çakır 15 Aralık’da Viyana’da Avusturya Ordulular Derneği (ORDER)’in düzenlediği Karadeniz Şenliklerinde çocuklarla buluştu ve kitaplarını imzaladı.

Viyana Han Renaissance ‘da gerçekleşen şölene yazar yönetmen Fedai Çakır’ın yanı sıra Viyana’dan ses sanatçısı Ahmet Okur, Türkiye’den ise Karadeniz’in ünlü seslerinden Ferhat Sağlam, Güngör Coşkun, Ordunun sanat kraliçesi Seyhan Çek ve Ozanların İzinden, Aşıkların Dilinden, Sazıyla Sözüyle Memleket Türkülerini Gurbetle Buluşturan Aydın Beyoğlu’da sahne aldılar.

Çakır; “Avusturya Ordulular Dernek Başkanı Adil Elmas ve yönetimi bizleri Viyana’da güzel karşıladılar ve ağırladılar. Şahsım adına Adil Elmas ve yönetimine teşekkür ederim. Benim için Viyana’da bir çok dostum var, bu vesile ile onlarla da bir araya geldim ve hasret giderdik. Viyana’da Başarıları ile gurur duyduğum dostlarımla güzel vakit geçirdim ve yeni dostlarda edindim. Elbette benim için en büyük mutluluk çocuklarla bir araya gelmek ve onların kitaplarımla buluşmasında yüzlerinde oluşan tebessüm. “ dedi.

Şölene Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya, SPÖ Milletvekili ve Simmering Parti Başkanı Harald Troch, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Karayel, Viyana Eyalet ve Belediye Başkan Başdanışmanı Aslıhan Bozatemur, Avusturya Azerbaycan Türk İş adamları Derneği Başkanı Yardım Güneş, Avusturya Ordulular Kurucu ve Onursal Başkanı Paşa Tokmak, Avusturya’daki Türk Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FEDAİ ÇAKIR KİMDİR?

Fedai Çakır, Giresun’da doğdu. Eyüp’te yaşadı.
1985’te “Türkiye’nin bebe gazetecisi” unvanı ile Toplum gazetesini bir buçuk yıl boyunca çıkarmayı başardı. 1993’ten başlayarak çeşitli sektörel dergiler yayımladı. 2000’den itibaren edebiyat çalışmalarına yöneldi. Çeşitli radyo ve televizyonlara programlar yaptı. Başlıca yapıtları: Karayele (Hikâye), Eşek ile Köpek (Hikâye), Dağların Sultanları (Hikâye), Kütburun ile Kocakarın (Hikaye), Ham Elma (Anı), Cüce Cin Serisi (5 Kitap Hikaye), Islık Çalmayı Bilmeyen Çocuk (Hikaye), Kendini Aslan Sanan Kedi: Chanel (Öykü), Ali Şükrü Bey’i Ölüme Götüren Nedenler (Tarih), Gaydiri Guptik İşler (Dizi), Doğuş Han (Dizi), Çığlık (Kısa film) ve Yaşlılığın EEE Hali (Kısa film), Kuş, Kuş İle Avlanır (Belgesel), Sokak Köpekleri Bal ile Betty (Sinema Filmi), Duayenler (Belgesel)

Psikiyatri alanında tedavi amaçlı ileri teknoloji ürünleri satan firmaların temsilciliğini yapan ve bu ürünleri tanıtıcı seminerler veren Fedai Çakır, ayrıca sağlıkla ilgili birçok derneğin basın danışmanlığını ile Alzheimer Vakfı ve Geriatri ve Gerontoloji Derneği’nin (Ankara) ortak olarak çıkardıkları Türk Geriatri ve Geriatrik Nöropsikiyatri Dergisi’nin (Turkish Journal of Geriatrics and Geriatric Neuropsychiatry) sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yapmıştır. Ulusal Türk Alzheimer Vakfı üyesidir.

2017 Yılında iki Uluslararası Festivalin ilk kez var oluşunda görev almıştır. Bunlardan  Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST)’de Yürütme ve Denetleme Kurulu Üyesi  ve Basın Sözcüsü, Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali (KAPIKAYAFEST)’de Festival Sözcüsü olarak görev almıştır.

Bunlardan bazıları:
Okuma Koltuğu (Edebiyat ve Kitap), Gündemden (Haber – Tartışma), Sivil İnisiyatif (Dernek ve sivil toplum kuruluşları), Bil Bul Kazan (Yarışma), Karadeniz Şenlikleri (Belgesel), Yakalarsam Sorarım (Gençlik – Yarışma), Seçim Arenası (Siyaset – Tartışma), Psikiyatri Kliniği (Sağlık), Köşe Bucak Avrupa (Editör) (Gezi)

Datça Ekspres Gazetesi, Türkiye Haber Ajansı, Avusturya Günlüğü Gazetesi’nde köşe yazarlığı, Avusturya FM genel yayın yönetmenliğini yapmıştır.

Türk ve dünya edebiyatı alanında yayınlar yapan Kavis Kitap’ın, Som Kitap’ın ve Kavis Çocuk’un kurucusu Fedai Çakır, çeşitli TV kanallarında ve Radyolarda, program yapımcısı ve yönetmen olarak çalışmıştır, halen de Sinema ve Edebiyat alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

Çakır, bir erkek çocuk, iki köpek ve bir de kedi babasıdır.